Projekt ”Bricken” 2018

Stärkta av framgången sommaren 2017 vågar vi göra ännu ett projekt ”Bricken” och sätta upp samma föreställning sommaren 2018. Några av skådespelarna som var med om förra årets succé har ingen möjlighet att delta i år.  Glädjande nog har vi engagerat ersättare som nu tränar sina karaktärer för fullt. Vi är trygga i att de kommer att axla sina roller fullt ut.

Nypremiären är fastställd till den 24 juni. Just nu är spelplatsen på Svartvik täckt av vit snö, men vi hoppas att allt har smält bort till maj när vi planerar att börja repetera på plats.

I Brickenprojektet 2018 kommer vi att fortsätta vårt samarbete med föreningen Svartviksdagarna  som även i år ordnar med gott pausfika och med Svartviks IF som välkomnar alla som parkerar sin bil.  Helena Svartling är vår regissör även i år och Eric Skarby kommer att stå för musikalisk ledning, arrangemang och musikalisk instudering. Föreningen Svartviksspelet har ansvaret för själva teateruppsättningen och vi vet att många ideella krafter och timmar kommer att läggas ner innan, under och efter uppsättningen av Bricken på Svartvik.

På Svartviksområdet finns även Svartviks Herrgård som kommer att ordna teaterlunch eller teatersupé i anslutning till föreställningarna.

Helena Svartling, vår regissör, skapade en dramatiserad och mycket närvarande föreställning utifrån Vibeke Olssons välskrivna böcker. Våra olika karaktär mejslades fram allt eftersom till den föreställning som blev en succé. Intressanta livsöden gestaltades i uppsättningen och vi fick respons från många i publiken att de kände igen historien i de två första böckerna, ”Sågverksungen” och ”Bricken på Svartvik”. I årets föreställning kommer ni att möta några nya skådespelare som ersätter de som inte hade möjlighet att vara med i år. Så det blir samma föreställning, men lite annorlunda.

Eric Skarby

Eric Skarby skapade ny musik och skrev sångtexter till föreställningen. Han medverkar även i år genom musikalisk ledning, arrangemang och musikalisk instudering. Det blir några fler instrument i orkestern i år och sångerna kommer att höras bättre.

Vi vill tacka Vibeke Olsson för allt stöd och engagemang hon ger oss alla i Föreningen Svartviksspelet. Vi är glada att hon tycker om hur vi har dramatiserat hennes populära böcker.

Till alla medlemmar:

Välkommen att delta i projektet, alltid finns det uppgifter och arbete! Villiga händer är varmt välkomna!