Barngrupp

Hösten 2023 startades äntligen Föreningen Svartviksspelets barngrupp! Gruppen fylldes snabbt upp av 13 stycken teaterhungriga barn i åldrarna 8-12. Gruppen leds av Christine Persson och Ulrica Nordlund och träffas en gång i veckan på Opalen i Kvissleby.

Barnen får genom lek och improvisation utveckla sin förmåga på och bakom scenen. Genom teater lär man sig samarbeta, utveckla empati, lyhördhet och uppmuntran, bygga självkänsla och självförtroende och lita till sin egen kreativa förmåga! Vi har också kontakt med professionella utövare och andra föreningar för att barnen skall känna att kulturfältet är tillgängligt och välkomnande!

Den 3-4 maj 2024 hade Svartviks barngrupps sina två första föreställning i samarbete med Amatörteaterns Riksförbund – ”Salong Sax&Fön i blåsväder”, en kriminalfars av Maria Berggren. En succé och barnen fick stående ovationer efter båda föreställningarna!

Artikel i Sundsvalls Tidning

Är ditt barn teaterintresserat? Skicka ett mejl till svartviksspelen@gmail.com för att anmäla sig till väntelista inför kommande terminer.

Snart dags för första föreställningen