Blogg

      Kommentarer inaktiverade för Blogg

Mars 2017

Repar….! Svåra scener, mycket känslor och timing, Helena (regissören) sliter med oss och får våra sinnen att riktas åt samma håll! Hur ska vi känna djupet inom oss, bottna och ta mark?

Mars 2017

I kväll kom duktige fotografen Svante och fotade oss i kostym! Affischen är på gång och Kim har presenterat ett supersnyggt layout-upplägg ! Kanske inte de rätta kostymerna i slutänden, men förvandlingarna blev spännande å se när vi hade botaniserat bland rejäla kjolar, rockar, hattar och hucklen som knutits!

Familjen Lindgren

Februari 2017
Lördagsrepetitionen  var nyttig med lekfulla övningar som banade väg för en masscen. Svårt med hög och låg, status och forna hierarkier? Ska det vara en tidstypisk naturalistisk tolkning ” á la Strindberg”, den allt som oftast förhärskande teatertekniken vi har i vårt avlånga land? Eller ska det bli en friare tolkning, skapande av en illusion som drar med sig åhörarna in i en gemensam känsla! Teater är spännande, sannerligen ingen enkel konstart!

Februari 2017

”Bricken på Svartvik”

Oj, vad vårt projekt börjar få luft under vingarna och lyfta till nya höjder, eller rättare sagt, ta mark!  Vi spelar utomhus i augusti, det pirrar av spänning vid blotta tanken!

Kommer från repetitioner med en nöjd ensembel. Ett första genomdrag av halva akt 1. Alla med omskrivna manus i högsta hugg, så det blev spännande att se när replik efter replik flöt och det försiktigt började spira liv och rörelse på scenen. Erik Skarby (kompositör) var med i kväll och lyssnade för första gången. Han lovade hitta de skalor som passade var och en, stora ord, men han är en av de bästa, så tom jag kanske får några passande toner?