Projekt ”Bricken” 2017

Syftet med projekt Bricken var att skapa ett platsspecifikt scenkonstverk byggt på Vibeke Olssons romansvit om Bricken på Svartvik. Vi spelade 14 föreställningar med fullsatt läktare på Svartviks industriområde under augusti 2017. Vi har fått otrolig fin respons från publiken som har uppskattat föreställningen. Det som glädjer oss allra mest är att Vibeke Olsson har sett pjäsen flera gånger och varit riktigt nöjd och förtjust över hur hennes två först böcker har tolkats.
Efter två års planering och ett års intensivt arbete hade vi premiär den 5 augusti. Sista föreställningen spelade vi den 27 augusti. Vi har spelat i både solsken och regn, men med samma spelglädje oavsett väder. Vill tacka all tapper publik som stannat kvar trots regn och kyla. Det var bara en föreställning som vi var tvungna att ställa in på grund av riktigt skyfall, men de flesta kunde komma på den ersättningsföreställning som vi satte in.

I Brickenprojektet har vi samarbetat med Teater Västernorrland, föreningen Svartviksdagarna  och Svartviks IF. Föreningen Svartviksdagarna har hand om kontakterna med författaren Vibeke Olsson och dramatikern Therese Söderberg. Teater Västernorrland ställde upp med regissören Helena Svartling som även har arbetet med framtagande av manus. Teatern är behjälplig på flera adminstrativa områden. Föreningen Svartviksspelet har ansvarat för själva teateruppsättningen. Många ideella krafter och timmar har lagts ner innan, under och efter uppsättningen av Bricken på Svartvik. På Svartviksområdet finns äve Svartviks Herrgård som har varit en viktig samarbetspartner. Vi har även ett samarbete med Klampenborgsföreningen.

Generösa bidrag från Sundsvalls kommun, Länstyrelsen och Landstinget Västernorrland har möjliggjort projektet!

Vi har lärt oss otroligt mycket under de här åren och vi är alla flera erfarenheter rikare, både skådespelarmässigt och att arrangera ett så stort projekt som Bricken på Svartvik varit.