Projekt ”Bricken” 2018

Stärkta av framgången sommaren 2017 vågade vi göra ännu ett projekt ”Bricken” och satte upp samma föreställning sommaren 2018.

Nypremiären var den 24 juni.

På Svartviksområdet finns även Svartviks Herrgård som ordnade teaterlunch eller teatersupé i anslutning till föreställningarna.

Helena Svartling, vår regissör, skapade en dramatiserad och mycket närvarande föreställning utifrån Vibeke Olssons välskrivna böcker. Våra olika karaktär mejslades fram allt eftersom till den föreställning som blev en succé. Intressanta livsöden gestaltades i uppsättningen och vi fick respons från många i publiken att de kände igen historien i de två första böckerna, ”Sågverksungen” och ”Bricken på Svartvik”. I föreställningen var det några nya skådespelare jämfört med 2017. Det var samma föreställning, men lite annorlunda.

Eric Skarby
Eric Skarby skapade ny musik och skrev sångtexter till föreställningen. Han medverkade även 2108 genom musikalisk ledning, arrangemang och musikalisk instudering. Det var några fler instrument i orkestern som gjorde att sångerna hördes bra.