Projekt ”Bricken” 2018

Affisch 2018

Stärkta av succén sommaren 2017 och att det varit en stor efterfrågan att sätta upp föreställningen sommaren 2018 vågade vi oss på att börja med teaterprojektet en gång till. En förutsättning var att de flesta rollerna, och framför allt Bricken, spelades av samma amatörer som 2017. Några få roller ersattes med nya amatörer som snabbt kom in i sina karaktärer tack vare att regissören kunde fokusera och ägna mycket repetitionstid på dem. Det var samma föreställning, men lite annorlunda. Nypremiären var den 24 juni.

Helena Svartling, vår regissör, skapade en dramatiserad och mycket närvarande föreställning utifrån Vibeke Olssons välskrivna böcker. Våra olika karaktär mejslades fram allt eftersom till den föreställning som blev en succé. Intressanta livsöden gestaltades i uppsättningen och vi fick respons från många i publiken att de kände igen historien i de två första böckerna, ”Sågverksungen” och ”Bricken på Svartvik”.

Eric Skarby
Eric Skarby skapade ny musik och skrev sångtexter till föreställningen 2107. Han medverkade även 2108 genom musikalisk ledning, arrangemang och musikalisk instudering. Det var några fler instrument i orkestern som gjorde att sångerna hördes bra.

 

Vi vill tacka för gott samarbete föreningarna emellan på Svartviksområdet. Publiken har gett oss många rosor för trevligt bemötande och att allt fungerar otroligt bra. Åter igen var det många som rest långt, bara för att se Bricken på Svartvik. På Svartviksområdet finns även Svartviks Herrgård som ordnade teaterlunch eller teatersupé i anslutning till föreställningarna.

Vi är alla oerhört stolta att än en gång genomdriva att lyckat projekt och att vi hade nöjd publik varje föreställning. Många har gett oss beröm och flera tycker att vi är proffsiga, fast vi bara är amatörer. Allra roligast är att Vibeke Olsson tycker att vi gjort hennes böcker rättvisa och att hon vill ge oss förtroende att fortsätta med att dramatisera bok tre och fyra.

Snart nypremiär för vässad Bricken

Fortsatt succé för Svartviksteatern – Sundsvalls Tidning 2008-07-17

Titta gärna på filminspelning av föreställningen
Akt 1
Akt 2